Alles onder een dak bij Laura's HI Design

Project

Kleuradvies appartement
Laura's HI Design kleur eethoek project kleuradvies appartement interieurontwerp Blauw beige eettafel stoelen hout wand

Kleuradvies appartement

Voor dit project in Leeuwarden mocht ik een kleuradvies geven. Deze klant ging verhuizen van een woonhuis naar een appartement en wilde voor hun nieuwe woning een kleuradvies. Samen hebben we eerst gekeken naar wat ze allebei mooi vonden qua kleur d.m.v afbeeldingen uit te zoeken en daar een moodboard van te maken. Uit de afbeeldingen kwamen toch wel veel blauw en beige tinten naar voren. In een aantal meubels die zij vanuit hun woning meenamen naar dit appartement zit ook de kleur blauw verwerkt.
Naar aanleiding hiervan ben ik op zoek gegaan naar de juiste kleuren en waar de betreffende kleuren toegepast konden worden. Uiteindelijk is dat een kleurenpalet van vier kleuren geworden voor de wanden van de hal, woonkamer met open keuken en slaapkamer. In de eerste plaats drie verschillende tinten blauw maar ook een beige tint. Het plafond blijft in alle ruimten wit. De hal kreeg op de wanden een wit/blauwe kleurtint. De wanden in de woonkamer met open keuken kregen voor het grootste deel de beige tint maar ook de wit/blauwe kleurtint. Op de lange wand die de beige tint kreeg zijn twee cirkels met de kleurtinten donker blauw en blauw gekomen. In het keuken gedeelte is een wandkleed opgehangen waar ook verschillende blauwtinten in naar voren komen. De slaapkamer is ook voorzien van de beige tint op drie van de vier wanden. Op de vierde wand is de donker blauwe kleur gekomen. Dit is de wand achter het hoofdeind van het bed.
Nadat de kleuren zijn aangebracht hebben zij zelf hun meubels een plek gegeven in het appartement. Doordat er als tegenkleur van de blauwtinten een beige tint is gebruikt, voelen de ruimten warmer aan dan als je het alleen met blauwtinten zou gaan uitvoeren. Daarbij komt dat de ruimten worden verbonden met 'elkaar' door de kleuren steeds terug te laten komen en voelt alles als één geheel.
Laura's HI Design kleuradvies cirkels blauw beige wand wandplank
Laura's HI Design kleuradvies beige blauw wanden
Laura's HI Design kleuradvies wandkleed blauw wit
Laura's HI Design interieurontwerp kleuradvies wit blauw beige wand wandaanzichten cirkels wandkleed
Laura's HI Design woonkamer wit kleuradvies
Laura's HI Design slaapkamer kleuradvies wit
Shopping Cart